Članki

LPG lipomasaža najpogostejša vprašanja

  LPG lipomasaža - endermologie

Kako deluje aparat LPG Cellu INTEGRAL, kako deluje LIPOMASAŽA?
LPG lipomasaže je najnovejša generacija metode EDERMOLOGIJE, katere cilj je odpravljanje celulita, odpravljanje lokaliziranih maščob in učvrstitev upadle kože (lipo = maščoba, massage = masaža). Pri lipomasaži uporabljamo patentirano napravo s tretmansko komoro z dvema valjema, ki izvajata posebno masažo z različnimi rotacijami in nežnim vakumom, ki služi vsesavanju tkiva v tretmansko komoro. S to tehniko pripomoremo k ustvarjanju novega vezivnega tkiva, pospešujemo lokalno mikrocirkulacijo in limfo (tudi do 400-krat), pospešujemo metabolizem celic in izločanje toksinov iz telesa ter s tem odpravljamo celulit in topimo nakopičene maščobe.

Ali lipomasaža resnično deluje?
LPG Lipomasažo že mnogo let uporabljajo lepotni kirurgi, dermatologi, zdravniki, fizioterapevti in zdravilišča po vsem svetu. Učinkovitost lipomasaže je potrjena z več kot 85 znanstvenimi in kliničnimi raziskavami. Ena izmed zadnjih kliničnih raziskav je bila narejena pod vodstvom profesorja Lafontana (INSERM, Toulouse, Francija) in je dokazala, da zadnja generacija LPG CELLU M6 naprav z motoriziranimi valjčki pospeši lipolizo - izločanje maščobe za več kot 70 % . Italijanski znanstveniki so leta 2002 v svoji raziskavi dokazali, da LPG metoda močno vpliva na fibroblaste – jih aktivira in omogoča povečano nastajanje kolagena in elastina.

Kakšne so kontraindikacije LPG lipomasaže?
Lipomasažo ne izvajamo v primeru progresivnih bolezni, hudih motenj krvnega obtoka, plebitisu ali nosečnosti. Če ste v dvomu glede lipomasaže, za mnenje povprašajte vašega zdravnika.

Kdaj se pri lipomasaži opazijo rezultati?
Rezultate boste opazili že po prvem tretmaju lipomasaže. Območja tretiranih delov telesa bodo manj kompaktna in manj obsežna, vaša koža pa bo bistveno bolj napeta in gladka. Po približno 10 – 15 tretmajih lipomasaže pa bodo rezultati še bolj očitni: celulita ne bo več in vaša postava bo preoblikovana.

Je lipomasaža boleča?
Čeprav je lipomasaža intenzivna, pravilno izvajana lipomasaža nikoli ne sme boleti. Če med tretmajem lipomasaže občutite bolečino ali neugodje, pomeni da nastavitve niso pravilne.

Ali je potrebna dieta, če se obiskujem lipomasažo?
Vse je odvisno od vaše teže in ciljev, ki jih želite doseči! Razne diete vam lahko pomagajo izgubiti težo, vendar redko izgubite odvečno maščobo točno tam, kjer si sami želite. Pri celulitu pa ne učinkuje niti najstrožja dieta. S pomočjo lipomasaže pa se usmerimo predvsem na "problematična" območja. Za doseganje najboljših rezultatov priporočamo, da ob izvajanju lipomasaže poskrbi za uravnoteženo prehrano in povečamo telesno aktivnost.

Zakaj se priporoča povečanje telesne aktivnosti po tretmaju lipomasaže?
LPG lipomasaža spodbuja maščobne celice, da odvečno maščobo predelajo v proste maščobne kisline, glicerol in vodo. Proste maščobne kisline telo nato porabi za energijo, zato se priporoča povečana telesna aktivnost, saj se želimo znebiti čim več odvečnih maščob.
Da bi dosegli optimalen učinek lipomasaže, je priporočljiva telesna vadba (hitra hoja, plavanje, tek) po vsaki lipomasaži, kar pomaga porabiti maščobe, ki so se sprostile med lipomasažo.

Ali so rezultati lipomasaže trajni?
Rezultati lipomasaže so hitro opazni in so predvsem dolgotrajni. Po zaključenem paketu tretmajev zadošča ena terapija mesečno, da trajno ohranimo dosežene rezultate.

Koliko obiskov lipomasaže se priporoča?
Število tretmajev je odvisno od stopnje celulita oziroma problema. Število tretmajev lipomasaže se razlikuje od posameznika do posameznika. Prvi opazni rezultati se ponavadi kažejo po petem tretmaju lipomasaže, za dosego odličnih rezultatov pa je potrebno med 10 do 15 obiskov. Trajanje posameznega tretmaja lipomasaže je 45 minut. Anticelulitni tretma lipomasaže traja 30 minut. Tretmaji lipomasaže se izvajajo dva do tri krat tedensko. Koliko tretmajev lipomasaže in kateri program je najboljši za vas, vam priporoča strokovni terapevt po opravljenem pregledu, posvetu, meritvah. Končni rezultati lipomasaže so pri posameznikih različni, odvisni so od začetne telesne teže, prizadetosti tkiva, prehranskih navad in fizične aktivnosti. Svetujemo pitje večje količine vode dnevno, prilagoditev prehrane in redno gibanje.

Komu je lipomasaža namenjena?
Lipomasaža je namenjena moškim in ženskam, ki želijo:

  • Odpraviti lokalizirane maščobe (jahalne hlače, trebuh, boke,….)
  • Omiliti oz. odpraviti celulit;
  • Učvrstiti povešeno in ohlapno kožo (poporodna rehabilitacija trebuščkov, povešena koža na shujšanih predelih ali kot anti-ageing čvrstitev kože);
  • Preoblikovati postavo;
  • Izboljšati videz strij;
  • Vzdrževati vitalnost kože po lepotnih kirurških posegih (liposukcija).

Kako z lipomasažo do ravnega trebuha?
Trebuh sestavljajo različne vrsta tkiva in organov, zaradi katerih je to tudi občutljivo področje, velikokrat pa mesto neatraktivnega nabiranja odvečne maščobe ter boleče napetosti. Glede na ukrivljenost hrbtenice in mišic, ki oblikujejo abdominalno steno, je trebuh lahko različnih oblik in volumna. Začarani krog slabe mišične aktivnosti, slabe prehrane, nepravilne drže telesa, debelosti..., vodi do vse večjega nezadovoljstva zaradi videza trebuha, velikokrat pa tudi do zdravstvenih problemov.
Zaradi svojega delovanja na lokalizirano maščobo, vensko in limfno cirkulacijo, se aparat za hujšanje LPG Cellu INTEGRAL izredno uspešno kosa s temi pogostimi problemi. Rezultati klinične študije, nastale v Medicinskem centru v Rouenu, so pokazali izrazite učinke pri reševanju tovrstnih problemov in posledično tudi edinstvene rezultate na tretiranem predelu - trebuhu. Pri preoblikovanju, izgubi maščobnih oblog na trebuhu je najbolj priporočljiva kombinacija tretmaja z elektrostimulacijo z aparatom CACI QUANTUM.

Ali je lipomasaža potrebna, če sem na dieti?
Pravilna dieta Vam lahko pomaga, toda predeli z nakopičeno maščobo in celulitom bodo ostali skoraj nedotaknjeni. Lipomasaža deluje neposredno na problematične predele in tako učinkovito odstranjuje nakopičeno maščobo ter celulit. Dieta oziroma pravilna prehrana pa pripomore za dosego boljših rezultatov.

Ali pomaga lipomasaža, ko hujšanje in telovadba ne pomagata več?
Ko hujšanje in telovadba ne pomagata več, pomaga LIPOMASAŽA, ki je nekirurška rešitev za nakopičene maščobe, celulit in povešeno, ohlapno kožo. Tako moškim kot ženskam predstavlja enostavno rešitev v ustvarjanju popolnega videza. Stimulira tudi fibroblaste, odpravlja nakopičene maščobe, odpravlja vdolbine na koži, ki so jih spodbudile nakopičene maščobe in pospešuje izmenjavo tekočin. Raziskave so pokazale, da lipomasaža aktivira adipocite (maščobne celice) prek njihovih beta receptorjev in tako spodbuja lipolizo (sproščanje maščob).

Priporočila pred tretmajem lipomasaže:
Lipomasaža je učinkovita tudi brez upoštevanja strogih diet in telovadbe, vendar je za doseg optimalnih rezultatov svetujemo, da se uživa zdrava prehrana, pije voda. Strankam priporočamo, naj zaužijejo več svežega sadja in zelenjave, naj se izogibajo nasičenim maščobnim kislinam v prehrani in naj vsakodnevno hodijo na sprehode. Da bi dosegli najboljši možen rezultat, je potrebno spiti več vode, kot jo ponavadi.

 

Več informacij o lipomasaži.

 

 

BREZPLAČEN pregled in posvet in test lipomasaže!

 

 

 Za brezplačen pregled, posvet in test lipomasaže lahko pokličete na telefonsko številko 031 760 280 ali pišite na naslov: info@perfectbody.si.

Možen nakup na obroke. Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti, ne glede na znesek nakupa.

 

Možen nakup darilnih bonov.