Prehransko svetovanje

 

Individualno prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje je namenjeno vsem, ki želijo ob strokovnem vodenju, individualni obravni in celostni podpori, bodisi izgubiti ali pridobiti telesno težo, imajo težave z alergijami oz. intolerancami (celiakija, laktozna intoleranca,..), ljudem s pogostimi prebavnimi težavami ( gastritis, garstrorefluksna bolezen), športnikom, nosečnicam, otrokom in mladostnikom, kot tudi vsem ostalim, ki jim je mar za svoje zdravje.

 

 

Prehransko svetovanje v centru Perfect Body opravlja Zakič Marina,  po poklicu diplomirana dietetičarka, ki zaključuje študij na magistrski stopnji.

Kaj pravi Marina:

"Znanja o prehrani in dietetiki so me pritegnila zaradi osebnih izkušenj, saj sem se v preteklosti dolga leta bojevala z odvečno telesno težo. Tudi sama sem preizkusila nešteto diet, takšnih in drugačnih, vendar sem ugotovila, da na dolgi rok ne delujejo, zato pri svojem svetovanju dajem poudarek na dolgoročne cilje in spremembe prehranjevalnih navad in s tem tudi življenjskega sloga. Takšen pristop sem seveda najprej preizkusila sama pri sebi in izgubila 40 odvečnih kilogramov, težo tudi uspešno vzdržujem. Zato z veseljem prenašam svoje osebne izkušnje in znanje dietetike na svoje stranke. bistvo samega svetovanja pa ni samo v sestavi indvidiualnih jedilnikov, temveč v izobraževanju posameznika, nudenje motivacije in psihološke podpore ter vsesplošnega vodenja v času spreminjanja obstoječih prehranskih navad.

Upam, da se mi boste pridružili in da bomo skupaj uspešno zakorakali po tej poti do bolj zdravega prehranjevanja in življenja."

 

Kako poteka prehransko svetovanje?

Pri individualnem prehranskem svetovanju se posvetimo vsakemu posamezniku posebej. Opredelimo posameznikove prehranske navade in življenski slog, katera so izhodišče za nadaljnjo obravnavo oz. sestavo prehranskega načrta. Bistvo svetovanja pa ne temelji samo na sestavi jedilnikov, temveč je cilj dolgoročno spreminjanje posameznikovih navad s pomoćjo izobraževanj, nudenja podpore in motivacije ter vsesplošnega vodenja.

Na podlagi teh ugotovitev, antropometričnih meritvev (višina, teža, ostotek telesne maščobe) in izračunov bazalnega metabolizma ter celodnevne energijske porabe, skupaj določimo cilj, ki ga posameznik želi doseči. Pomembno je, da so cilji, ki jih oblikujemo jasno definirani, dosegljivi, realni in časovno merljivi. Nadalje bomo na indivudalnem prehranskem svetovanju določili strategije, ki bodo posamezniku omogočile dosego cilja prav tako pa bomo oblikovali tedenski jedilnik.

 

INDIVIDUALNI TEDENSKI JEDILNIKI

V sklopu tedenskega jedilnika bo posameznik prejel natančno izračunane vrednosti makrohranil in primernega energijskega vnosa, glede na zastavljeni cilj. Tedenski jedilnik bo vseboval optimalno razporejene obroke, potrebne recepte za pripravo jedi in komentar jedilnika, ki bo posameznika spomnil na tedenske naloge, oziroma manjše prelomnice na poti do cilja.

 

IZOBRAŽEVANJE O NAJNOVEJŠIH PREHRANSKIH SMERNICAH

Posameznik bo v času induvidualnega prehranskega svetovanja poučen o uradnih in najnovejših prehranskih smernicah, saj je izobraževanje pomemben del procesa spreminjanja prehranskih navad.

 

Nenazadanje pa je potrebno poudariti, da bistvo samega svetovanja ni samo v sestavi indvidiualnih jedilnikov in v izobraževanju posameznika, temveč tudi nudenju motivacije in psihološke podpore ter vsesplošnega vodenja v času spreminjanja obstoječih prehranskih navad. Zato pri svojem svetovanju dajem poudarek na dolgoročne cilje in spremembe prehranjevalnih navad in s tem tudi življenjskega sloga.

 

Zakič Marina, dipl. dietetik 

 

CENIK:

UVODNI PAKET - prehransko svetovanje in 1. tedenski jedilnik

sestavljen iz uvodnega sestanka in 1. tedenskega jedilnika UVODNI SESTANEK traja cca 1 uro in vključuje:
- analiza preteklih prehranjevalnih navad
- analiza življenjskega sloga
- analiza pogostosti uživanja živil
- določitev ciljev, kritičnih točk
- oblikovanje strategij za dosego cilja
- kratko izobraževanje o makro in mikrohranilih
- dodatna individualna vprašanja/razjasnitev prehranskih zmot

+ 1 TEDENSKI JEDILNIK
- stranka prejme 1 tedenski jedilnik v roku 2 dni po opravljenem prehranskem svetovanju.

cena 50 eur 

 

1. TEDENSKI JEDILNIK

jedilnik za 7 dni
TEDENSKI JEDILNIK vključuje:
- individualno prilagojen 7 dnevni jedilnik

- izračun bazalnega metabolizma in celodnevnih energijskih potreb
- modifikacija energetskega vnosa za posameznikove potrebe
- natančna določitev razmerja makrohranil v jedilniku
- upoštevane individualne želje, potrebe, zmožnosti ter preference
- podpora in odgovori na morebitna vprašanja preko elektronske pošte

cena 25 eur 

 

MESEČNI ALL IN PAKET

Celovita individualna obravnava ALL IN PAKET vključuje:
- uvodni sestanek (50 eur)
- 5 tedenskih jedilnikov (100 eur)
- 1 nadaljni sestanek (cena 25 eur)
- podpora po elektronski pošti

cena 130 eur, namesto 175 eur

 

Namesto osebnega srečanja je možno svetovanje preko Skypa. 

 

Za rezervacijo nas pokličite na telefonsko številko 031 760 280.

 

 

Potrudili se bomo, da cilji ne bodo le nekaj namišljenega in nedosegljivega, pač pa, da bomo skupaj z Vami dosegli in presegli vse zastavljene cilje.

Možen nakup darilnih bonov. Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti, ne glede na znesek nakupa.

 

Spremljajte nas na Facebooku Perfect Body MB .