Radiofrekvenca

Kako deluje radiofrekvenca?
Aparat Oxy Nova z radiofrekvenco deluje na principu temperature, ki povzroči nenadno krčenje in širjenje kolagena in tako poveča njegovo tvorbo v dermisu, kar kožo napne in pomladi. Z temperaturo delujemo v podkožje in na mišico, ki ji dodajamo energijo in pospešujemo proizvodnjo ATP- ja.

ATP je osnovni energijski vir za vse celice v našem telesu. Potrebujemo ga za mišično delo – krčenje, pri telesni aktivnosti za sintezo novih beljakovin in s tem za obnovo mišičnega tkiva.
Kako poteka postopek z RF?
Zelo je pomembno, da so kožna tkiva med izvajanjem posegov dobro hidrirana. To pomeni, da je treba dosti pit. Pred tretmanom se predel nežno očisti. Nato se predviden predel namaže z ohlajenim gelom.
Med postopkom, ko terapevt nežno in ritmično kroži po tretiranih predelih, stranka čuti naraščanje toplote. Radiofrekvenčni valovi, ki prodirajo globoko v podkožje, segrevajo dermis na temperaturo 40 do 50 stopinj celzija. Ko se tretma zaključi, se odstrani hladilni gel in se kožo namaže z vlažilno kremo. Stranka se lahko takoj vrne k vsakdanjim aktivnostim.

Pomembno je, da stranka vsaj dva dni po posegu pije večje količine vode (2,5 l do 3 l) in se ne izpostavlja dodatnemu segrevanju kot je savna ali sonce.