Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/slofit/estetika.perfectbody.si/class_lib/groups.php on line 227

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/slofit/estetika.perfectbody.si/class_lib/groups.php on line 180

Pedikura

Pedikura

Negovana in urejena stopala so odraz samozavestne in lepe ženske ter urejenega moškega. 

S pedikuro obdelamo trdo kožo na peti, skrajšamo in oblikujemo nohte. 

Klasična pedikura


Klasična pedikura zajema urejanje stopal in nohtov, vključuje striženje in urejanje nohtov, odstranjevanje poroženele kože na stopalih, na koncu se nanese še ustrezna krema. Za lahek korak in dobro počutje vaših nog. Vključuje sproščujočo masažo stopal.

 

 

Po pedikuri si lahko privoščimo lakiranje nohtov na nogah ali trajno lakiranje s soak off GELeration - gelni lak premaz, ki ne škoduje naravnemu nohtu. Nanaša se v tankem sloju, tako da služi samo kot zaščita naravnega nohta. S tem premazom nohtov ne podaljšujemo, lahko jih le okrepimo, nohti pa pri tem ostanejo flexibilni.

Perfect pedikura - Počutili se boste kraljevsko.

Cilj te nege je zdrava in gladka koža.

Perfect pedikura ponuja ob osnovni pedikuri še dodatna razvajanja stopal. Na samo, da očisti in odstrani suho in trdo kožo, ampak jo tudi pomladi vrne zdrav videz in mehkobo. Z nežno zeliščno kopeljo, namenjeno relaksaciji utrujenih nog, ter mehčanju kože se začne postopek razvajanja. Mineralni peeling poživi najbolj težavne dele suhe in popokane površine stopal. Masaža refleksnih toč blagodejno vpliva na celo telo,poživi krvni obtok, pomiri in sprosti. Maska pa deluje negovalno in osvežujoče. Na koncu pa nanesemo hranilni lak za nohte!

 

 

Medicinska pedikura

 

Medicinska pedikura zajema nego in oskrbo problematičnega stopala, zdravljenje in sanacijo glivičnega nohta, sanacijo kurjih očes brez bolečin.

 

NOVO v medicinski pedikuri: neboleče zdravljenje vraščenega nohta s 3TO sponkami Podofix in Combi ped.

 

 

Kaj je vraščen noht?

Vraščen noht (Unguis incarnatus) se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih pa tudi bakterijsko okužbo. Vraščen noht je najbolj pogost pri palcu in prizadane tako moške kot ženske, celo majhne otroke. 

Vraščen noht lahko nastane zaradi nepravilnega striženja nohta, nošenja neprimernih čevljev z premalo opore, nošenja preozkih modnih čevljev, motnje v rasti, prekomerna dolžina prsta ter druge različne prirojene deformacije prstov.

Pri vraščenem nohtu se lahko pojavi še okužba nohta, zaradi česar se razvije gnojno vnetje. Če pritisnemo na vneto tkivo, se navadno pojavi rumeno-zelenkast gnoj, vneto obnohtje je zelo boleče.

Noht, ki ima tendenco, da se nenehno vrašča in je boleč že na manjše pritiske, lahko pediker sanira z namestitvijo ustrezne sponke.

Ena od možnih rešitev je nameščanje »sponk« na nohte, kar vleče robove narazen in pomaga, da noht ne tišči v obnohtje. Sponke je potrebno čez čas premestiti, v skladu z intenziteto rasti. Ko se na noht namesti  sponka, se takoj začuti pritisk nohta, ki ni boleč, bolečine zaradi vrasti pa zelo kmalu popolnoma izginejo, prav tako se v nekaj tednih spremeni barva nohta.

V nadaljnjih fazah zdravljenja se poskrbi tudi za otiščance, ki so nastali na stranskih robovih in pod prostim robom. Z redno pedikuro nekaj mesecev za tem dosežemo, da se stanje popolnoma izboljša. Na voljo imamo sponke za palce v treh velikostih (S, M, L), za ostale nohte, precej manjše, pa je težje najti primerno sponko.

 

Katera sponka je najbolj primerna (Podofix, Combi ped ali B/S sponka) je odvisno od problema vraščenega nohta.

 

B/S sponka Gehwoll

 

 

Sponka je ploska iz umetne snovi izdelana listna vzmet, ki se nalepi na noht prečno čez celo ploskev, takoj za nohtnim korenom. Nalepljena sponka kontinuirano vleče robove nohta in tako razbremenjuje nohtne utore, posledično pa tudi bolečino. Počasi, a vstrajno korigira nepravilno rast nohta.

Odvisno od problema je potrebno sponko ponovno namestiti oziroma ponoviti postopek nameščanja sponke.

 

PODOFIX sponka

Sponka Podofix  je zelo enostavna za montažo in je zelo učinkovita. Posebej je narejena  otroška sponka, ker imajo danes že tudi otroci vraščene nohte zaradi nepravilne obutve.

 

 

COMBI PED sponka

Combi ped sponka se uporablja za korekcijo deformiranih, vraščenih in zvitih nohtov. Spanka Combi ped omogoča nastavitev žične sponke tudi če je rob nohta dostopen samo na eni strani. SponkaCombi ped lahko korigira noht na  na eni strani ali na obeh straneh.

 

Nohtna protetika

Nohtna protetika pomeni storitev namestitve umetne plošče nohta, ker je prišlo do mehanske poškodbe nohta ali nohtov oziroma gre za nohtno bolezen. Najpomembnejši razlog uporabe nohtne protetike je možnost korekcije nohtov. 

GEHWOL popravljalni geli so na voljo v treh barvah (prozorna, roza in opal). Z mešanjem barv dosežemo najprimernejšo barvo umetnega nohta za vsako stranko.

Za zapolnitev služi predvsem prozoren gel, z drugima dvema barvama pa ustvarjamo želene odtenke. 


Umetni noht naj bo narejen v treh slojih, saj bosta tako zagotovljeni največja trdnost in hkrati elastičnost nohta.

Po obliki, barvi in karakteristiki je videti kot naravni noht, ki se s preostalim nohtom spoji trajno in nežno ter ustvarja osnovo za obdelavo

 

 

Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 031 760 280 ali pišete na mail info@perfectbody.si.

Možen nakup darilnih bonov. Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti, ne glede na znesek nakupa.

 Spremljajte nas na Facebooku Perfect Body MB .