Strict Standards: Non-static method groups::get_type() should not be called statically in /home/slofit/estetika.perfectbody.si/groups.php on line 67

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/slofit/estetika.perfectbody.si/class_lib/groups.php on line 322

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/slofit/estetika.perfectbody.si/class_lib/groups.php on line 227

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/slofit/estetika.perfectbody.si/class_lib/groups.php on line 180

Maderoterapija - odprava celulita

 

Madero terapija izvira iz besede madera, ki po špansko pomeni les, madero terapija pa izvira iz več kot tisočletne tradicije iz Vzhoda. V svetu ima terapija z lesom  starodavno poreklo iz vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje masaže v različne (zdravstvene, sprostitvene,…).

Madero terapija kot jo izvajamo pri nas, izvira iz Kolumbije in je posebna tehnika masaže za odpravo celulita in preoblikovanja telesa s posebnimi anatomsko lesenimi pripomočki. Na začeku so uporabljali osnovne in doma narejene instumente ampak skozi čas in skozi različne študije terapevtov in profesionalcev se je razvil nov dizajn. Danes obstaja dosti  različnih lesenih pripomočkov izdelanih iz določenega lesa in z oblikami, ki ustrezajo človeški anatomiji.

Madero terapija se danes uporablja za odpravljanje bolečin, sprostitev, oblikovanje telesa in tonificiranje kože (telesa in obraza).  Za izvajanje madero terapije se uporabljajo različna orodja velikosti in oblik, izdelanih iz lesa, ki je šel skozi intenziven proces sušenja in finih zaključkov.

Zato je madero terapija:

 • 100% naravna
 • 100% neinvazivna
 • 100% brez kontraindikacij

Za preoblikovanje telesa se pri madero terapiji uporabljajo različni leseni pripomočki (valjari, skodelice, lopatice), odvisno od problema (odprava celulita, dvigovanje zadnjice, oprava maščobe). 

V eni masaži, ki traja najmanj 30 min uporabimo različne pripomočke, vsak pa ima svoj namen.

 

 

 

 

 

V eni masaži, ki traja najmanj 30 min uporabimo vse pripomočke, vsak pa ima svoj namen. 

 

Madero terapija z vsemi lesenimi pripomočki deluje kot:

 • kot krtačenje telesa (suho ščetkanje)
 • anticelulitna masaža (glajenje s palcem, masaža s členki, glajenje s pestjo,..)
 • kot vakumska masaža z aparati ali ventuzami

Ker z lesenimi pripomočki omogočamo enakomeren pritisk na vseh predelih in ker lahko prodremo globje, kot z ročno masažo, je madero terapija zares učinkovitaterapija za preoblikovanje telesa. Prednost madero terapije je tudi to, da se madero terapevt ne utrudi in madero terapija je tako vedno 100 % izvedena, kar je dobro za stranko in za samega terapevta.

Še ena izmed prednosti madero terapije je tudi v tem, da je je zasnovana na uporabi posebaj izdelanih pripomočkov iz lesa in zato 100% naravna tehnika, brez alergijskih reakcij na koži.

Madero terapija je alternativa masaži kot tudi različnim aparaturnim tehnikam za odpravo celulita in preoblikovanja telesa.

Z madero terapijo vplivamo na:

 • pospešitev mikrocirkulacije,
 • pospešitev limfe,
 • maščobno celico,
 • vezivno tkivo – fascijo,
 • zunanji videz kože.

Ne vplivamo pa na vzrok celulita, zato je pomembno, da se skupaj s stranko odkrijejo vzroki in naredi načrt pri odpravi le teh.

Kako deluje madero terapija?

Z valjanjem pospešujemo mikrocirkulacijo, tekočina, ki je ujeta v medceličnem prostoru se sprosti.

S pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi, zaradi česa se videz tkiva izboljša.

Vezivno tkivo – fascija z masažo in raztezanjem postane bolj tekoča in mehka, kar jo naredi bolj prožno in prilagodljivo, videz pomarančne kože se izboljša.

Bistvo anticelulitne terapije – madero terapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. S stimulacijo limfe nastane zraven estetske rešitve problema tudi detoksikacija in relaksacija celega telesa, zmanjšuje se obseg, poveča se prekrvavitev, metabolizem, izločajo se toksini in celulit izginja, koža pa je bolj napeta.

Madero terapija se priporoča za:

 • odpravo celulita
 • odpravo toksinov iz telesa
 • preoblikovanje telesa
 • odpravo maščobe
 • zmanjšanje obsega
 • lepši tonus kože
 • za oblikovanje in dvigovanje zadnjice

Priporoča se serija minimalno po 10 maderoterapij, vsaki drugi dan.

Madero terapija traja:

 • 30 min za predel noge, boki, zadnjica,
 • 45 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh in ledvičke,
 • 60 min za celo telo.

Prvi rezultati madero terapije se opazijo nekje po 3 madero terapiji, odvisno od začetnega stanja.

 

BREZPLAČEN pregled in posvet!

 

 Za brezplačen pregled, posvet za odpravo celulita lahko pokličete na telefonsko številko 031 760 280 ali pišite na naslov: info@perfectbody.si.

Možen nakup na obroke. Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti, ne glede na znesek nakupa.

 Spremljajte nas na Facebooku Perfect Body MB in osvojite lahko brezplačen tretma za odpravo celulita.