Odstranjevanje strij

Strije so ena od najbolj neprijetnih sprememb na koži, s katerimi se srečuje veliko žensk in tudi moških.

Strije so trakasta stanjšanja kože, ki nastanejo, kadar zaradi različnih vzrokov ob prekomernem dolgotrajnem napenjanju kože popustijo elastična vlakna v usnjici.

Strije se pojavijo iz dveh razlogov. Prvi je raztezanje kože, ki nastane pri pridobivanju prekomerne telesne teže, drugi razlog pa so hormoni. Ti se prvič prebudijo v času pubertete in že takrat vplivajo na nastanek strij na določenih mestih telesa.

V zgodnji fazi, torej prvih tednih nastanka strij, lahko naredimo mnogo več, kot pa kasneje, ko govorimo že o atrofiji kože oziroma o brazgotinah na koži. Strij popolnoma ne moremo odpraviti. Obstajajo pa načini, s katerimi stanje izboljšamo. Največ lahko naredimo v prvem letu, ko se strije pojavijo. Izgled kože lahko do določene mere izboljšamo. Strije so namreč ponavadi najprej rožnate, kasneje pa barvo izgubijo in pobledijo. Neprijetne so tudi zato, ker na soncu ne pigmentirajo.

Barva strij se spreminja, odvisno od stopnje poškodbe kože - če so strije rožnate, gre za poškodbe razmeroma tenke površinske plasti kože, ki je na gosto prepreden s krvnimi žilicami. Poškodovana koža je najprej modrikasta, zato, ker kri zastaja v poškodovanih krvnih žilicah. Bela barva je znamenje, da se je debelina poškodovane plasti povečala. Strije se sčasoma poglabljajo.

Odstranitev strij v popolnosti je težko izvedljiva, obstaja pa cela vrsta sredstev, s katerimi jih lahko bolj ali manj uspešno preprečimo ali vsaj ublažimo.

V medicinsko estetskem centru PERFECT BODY nudimo učinkovito odstranjevanje  strije s posebnimi tretmaji, s katerimi povzročimo ponovno prekrvavitev strije (brazgotine) in le-ta se začne zapirati in zaraščati, videz kože se izboljša.

Odprava strij poteka s pomočjo lipomasaže na najnovejšem aparatu Lpg Cellu INTEGRAL in kombinacijo diamantnega pilinga.

 

Odprava strij z lipomasažo LPG

Lipomasaža preprečuje pokanje tkiva, spodbuja krvni obtok v povrhnjici in s tem izločanje kolagena in elastina. Vezno tkivo lahko proizvaja kolagen in elastin dolga leta, v kolikor je pravilno stimulirano. Ob nežni, usmerjeni vadbi in stimulacijah, celice veznega tkiva ponovno obnavljajo svoje aktivnosti. Številni klinični rezultati in fotografije so že davno dokazali uspeh v obnavljanju veznega tkiva z LPG tretmaji. Znanstvene raziskave so dokaz, da LPG tretmaji spremenijo tkivo – fibroblasti se iz neaktivnega fenotipa spremenjo v aktivni fenotip. Velikost jeder in število fibroblastov se veča v tistih delih tkiva, na katere je deloval aparat LPG Cellu M6, kar pripelje do lepšega videza kože.

 

Diamantni piling

Po tretmaju diamantnega pilinga je koža  bolj gladka in nežna, tvorijo so nove bazalne celice, stimulirajo se fibroblasti, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina, izboljša se struktura kože (zmanjšanje površinskih gubic, zmanjšanje brazgotin po aknah, zmanjšanje hiperpigmentacije). Koža je po postopku diamantnega pilinga čista, prekrvavitev tkiv je povečana in s tem je sprožena regeneracija kože.

 

 

Za naročilo na brezplačen pregled in svetovanje nas lahko pokličete na 031 760 280 ali na pišete na info@perfectbody.si.